sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Suihkutilan laattaostoksia ja ladontaa

Tulipa tehtyä laattaostoksia. Ja kerrankin edullisesti. 

Pukkilalla oli viikko sitten pihamyynti poistuvista laattaeristä. Suuntasin sinne lasten kanssa perjantai-iltana ja pidin sormia ristissä. Haussa oli ihan perusmattavalkoinen 10x20 laatta. Olisi sieltä löytynyt lattiaankin hyvännäköinen iso antrasiitin värinen laatta, mutta se oli ehtinyt jo loppua. 
Mutta mattavalkoista laattaa onneksi löytyi. Ja kreivin aikaan. Minua ennen ollut rakentajapariskunta vei 17m2 ja itse otin 15m2, paljoa ei jäänyt jäljelle. Hinta muikeat 5e/m2!

Viimeksi pohdin laatta-asioita täällä (klik) Talossamme on kaksi wc:tä, joissa toisessa on suihku. Tähän suihkulliseen versioon olen siis suunnitellut seinälle perusvalkoista mattapintaista 10x20 laattaa ladonnalla.




Talomme toinen wc/suihkutila



Ostettu laatta on tarkoitettu suihkua ympäröiville seinille. Aika monissa paikoissa näkee nyt paljon pinnalla ollutta tiililadontaa. 





Tiililadonta 10x10 laatalla. Kuva Pintertest/pin/216946907023669328/



Tiililadontaa 10x40(?) laatalla, Herringbone ladonta lattialla. Kuva Myparadisi.com


Itse en ole ihan lämmennyt tälle vaakaan olevalle tiililadonnalle, vaan ajattelin jotain tästä poikkeavaa ladontaa pienellä twistillä. Pinterest on kyllä kotikutoisen sisustusta harrastavan loppumaton ideakeidas. Alla muutamia ideakuvia toisenlaisista ladontavaihtoehdoista:



Tiililadontaa pystysuunnassa. Kuva arkpad.com.br


Pystysuuntaan oleva tiililadonta on kyllä kaunis. Se myös ehkä pidentää hieman tilaa.
Parillakin peruslaatan koolla saa aikaan persoonallisen tyylin, jos vaan jaksaa ideoida ja löytyy hyvä toteuttaja (laatoittaja).



10x10 ja 10x30(?) laattoja suoralla ladonnalla. Kuva arkpad.com.br


Herringbone laattaladonta alkaa selkeästi nousta pinnalle. Alla siitä eri versioita:




Herringbone ladontaa vinosti. Kuva smittenstudioonline.com

Itse pidän yllä olevasta vinosta Herringbone ladonnasta eniten. Mielestäni kuvio ei ole liian levoton ja sauma-aineen värillä pystyy vaikuttamaan miten vahvasti kuvio tulee esille.



Herringbone ladontaa alaspäin valkoisella sauma-aineella. Kuva www.twozeroone.ca



Herringbone ladontaa sivuttain. Kuva Houzz.com

Oma jujunsa Herringbone ladonnassa on laatan koko. Vielä pidemmällä ja kapeammalla laatalla saisi isompaa kuviota, mutta itse tykästyin tähän pienempään versioon.


Herringbone ladontaa vahvempi ehdokas on alla oleva, jonka mukaan olen kylppärin laatoitusta lähtenyt ideoimaan:



Tiililadontaa pystyyn ja vaakaan. Kuva Sparksfly.tumblr.com


Tiililadontaa pystyyn ja vaakaan. Ladonta saa aikaan mielenkiintoisen optisen kuvion eikä ole mielestäni liian levoton. Tätä siis meidän toiseen wc/suihkutilaan. Mitäs tykkäätte?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,